Category Archives: politikk

EU ødelegger for barna

Under er et innlegg jeg sendte til Avisa Nordland.

Jeg er nå hjemme hos familien for sommeren og har lagt merke til én spesiell ting som jeg irriterer meg over. Veldig. Som barn var det alltid moro å besøke flere av lekeplassene her i Skivika, sitte i en desse («huske»), eller bare leke i noen av stativene.

Nå er samtlige lekeplasskonstruksjoner fjernet. Skliene, og selv de uskyldige «humpene» er fjernet. Lekeplassene er ikke annet enn groplasser for ugress.

Og hvem er det som er ansvarlig for dette? Først og fremst kan vi takke EU for at lekeplassene er strippet for moro. Det er Den Europeiske Standardiseringskomité som har kommet med nye sikkerhetsstandarder for lekeplasser rundt om i landet. Selv om Norge ikke er medlem av EU, velger politikerne å adlyde så godt som alle nye EU-direktiver, med den uheldige følge at Norges barn blir fratatt utelekeplassen.

Ikke rart de bruker all tiden sin foran dataskjermen!

Forøvrig er det ikke lenge siden EU tillot bøyde agurker på markedet. For de av dere som ønsker frihet fra reguleringer og politikermakt, hold dere for all del unna EU!

SU lyver

På Sosialistisk Ungdom sine nettsider kan man lese følgende sitater:

“Det er skammelig at NHO-bedrifter som er rammet av renholdsarbeidernes viktige og rettferdige streik bryter norsk lov og all moral ved å sette inn streikebrytere, raser SU-leder Mali Steiro Tronsmoen.”

“At NHO Service nå nekter renholdsarbeiderne denne retten [streikeretten] er både moralsk forkastelig, skittent spill og i strid med norsk lov, forklarer Steiro Tronsmoen.”

Det er tydelig at SU-lederen er forvirret. Et raskt søk på internett produserer flere kilder som alle eksplisitt sier det samme: streikebryter er ikke ulovlig. Jusstorget, NHO Service, og Wikipedia.

En liten kommentar om hva lønn faktisk er, kommer hun også med:

“Et hovedpoeng med å streike er å vise hva som skjer dersom en yrkesgruppe slutter å gjøre jobben sin, slik at samfunnet som helhet skal innse hvor avhengige man er av at yrkesgruppa får ei lønn som fortjent og faktisk stiller på jobb.”

Hun mener altså at arbeidere skal få “lønn som fortjent”. Dette høres jo rimelig ut. Men hvor mye lønn fortjener man? Det mest åpenbare svaret på dette spørsmålet er at man fortjener like mye lønn som arbeidet er verdt. Men hvor mye er arbeidet verdt? Jo, arbeidet er verdt like mye som arbeidsgiveren er villig til å betale for å få arbeidet gjort. Dette er akkurat hva lønnen er. Så hvordan noen ikke får “lønn som fortjent”, er for meg vanskelig å forstå.