Spring Awakening og USA

I går var jeg og to gode venner (og to av deres venner) og så på Spring Awakening. Etter all omtalen i aviser om at denne musikalen framstiller en “seksuell oppvåkning” og er “modig”, må jeg innrømme at jeg er moderat skuffet. Musikalen har et deilig preg av ungdommelighet og løssluppenhet, men klarer ikke å spille dette helt ut. Plottet er svakt udefinert, og temaet er litt “out of date”. Den superstrenge foreldregenerasjonen er forlengst utdødd, og det blir da vanskelig å leve seg inn i situasjonen til skuespillerne. Handlingen blir også litt vel mye elendighet og lite nytelse og kos.

Sangene er heller ikke “de beste”. Den aller første sangen som synges, er faktisk veldig fin, men ellers er sangene vel mye “rocka”. (rock skal visstnok være en ungdommelig sjanger). Men likevel: Musikalen er nok verdt billettprisen. Den er koselig, og fremmer tross alt et syn på sex som er mye bedre enn selv det som er utbredt i dag. Også et stort pluss er at vi får se to gutter kysse <3! (mer spesifikt, den supersøte oppe til høyre på bildet under)

Og til slutt en liten gladnyhet:

Jeg har blitt tatt opp som utvekslingsstudent  til våren 2011. Det betyr at om litt under et år reiser jeg til USA til University of Illinois at Urbana-Champaign, og skal studere mitt siste semester av bachelorgraden der. Det blir koooos!

Leave a Reply