EU ødelegger for barna

Under er et innlegg jeg sendte til Avisa Nordland.

Jeg er nå hjemme hos familien for sommeren og har lagt merke til én spesiell ting som jeg irriterer meg over. Veldig. Som barn var det alltid moro å besøke flere av lekeplassene her i Skivika, sitte i en desse («huske»), eller bare leke i noen av stativene.

Nå er samtlige lekeplasskonstruksjoner fjernet. Skliene, og selv de uskyldige «humpene» er fjernet. Lekeplassene er ikke annet enn groplasser for ugress.

Og hvem er det som er ansvarlig for dette? Først og fremst kan vi takke EU for at lekeplassene er strippet for moro. Det er Den Europeiske Standardiseringskomité som har kommet med nye sikkerhetsstandarder for lekeplasser rundt om i landet. Selv om Norge ikke er medlem av EU, velger politikerne å adlyde så godt som alle nye EU-direktiver, med den uheldige følge at Norges barn blir fratatt utelekeplassen.

Ikke rart de bruker all tiden sin foran dataskjermen!

Forøvrig er det ikke lenge siden EU tillot bøyde agurker på markedet. For de av dere som ønsker frihet fra reguleringer og politikermakt, hold dere for all del unna EU!

Leave a Reply