Fjerne tanker fra et land

Nå har jeg vært over en uke i det fjerne utland, på den siden av havet hvor all kulturen kommer fra. Riktignok er mye forskjellig her. Mat er veldig billig – kanskje på nivå med prisene i øst-Europa.

Ihvertfall, jeg har ankommet Urbana-Champaign, eller hva nå denne byen heter. Det har jeg ennå ikke skjønt. Det er visstnok to byer, med universitetet som deler dem i to i midten. Sånn omtrent. Campus her er veldig stort, mye større enn UiO med kun 20.000 studenter. Her er det nærmere 40.000.

Jeg bor like ved en enorm “dining hall”, hvor jeg har 10 buffeer i uken (frokost, lunsj eller middag etter ønske). Jeg har sålangt benyttet meg av frokosten og lunsjen. Mye å velge mellom: til frokost laget jeg meg vafler på vaffeljern “klar til bruk” i spisesalen, og til lunsj tok jeg meg barbeque-kylling og hadde ostesaus og “hjemmelagede” potetchips til. Selvfølgelig serverte de også hamburgere der.

Jeg bor på en “dorm” hvor jeg deler rom med en person, og bad med en ikke tellbar mengde personer. Det går forsåvidt greit. Jeg har vært rimelig heldig og fått en rolig “roomie”. Bildene til høyre er fra rommet “vårt”.

Ellers har jeg hatt mine to første forelesninger i dag. De to neste kommer i morgen. Sålangt virker det som om jeg kommer til å ha stort faglig utbytte av utvekslingen. Knuteteori, MATH428, er det ene faget, et honors-kurs. Et noe overfladisk  overblikk av knuteteori. Homologisk algebra er det andre. Det virker veldig interessant. For de eventuelt interesserte (finnes det noen tro?) kommer jeg til å legge ut forelesningsnotater på nett; se min matteblogg).

Forøvrig legger jeg ut bilder fra oppholdet på Flickr. Under er to bilder fra Chicago som jeg ikke la ved forrige bloggpost. Det ene forestiller maten jeg holdt meg mett på en hel dag. Det andre er det søte advarselsskiltet.

2 thoughts on “Fjerne tanker fra et land”

Leave a Reply