Travle tanker fra et mett land

SquirrelsSom tittelen på bloggposten hinter til, er det mye mat her. Jeg har “mat-abbonement” på 10 måltider i uken på spisesalen like ved, og jeg sørger alltid for å spise nok til at jeg slipper å kjøpe mat i særlig grad senere på dagen (en venn poengterte at det kan få følger for min apetitt framover, også i Norge. Jeg må tenke over den innvendelsen). Der er det iskremmaskin, waffle-maskin, brusmaskin, kyllingfileer, pizza, salater, kaffe, kaker, … Til frokost tar jeg ofte scrambled eggs, sammen med pannekaker med sirup på. Og en del salater. Kanskje en vaffelkake i tillegg. Til frokost velger jeg som regel appelsinjus, men Cola Light er alltid fristende. Kort sagt: jeg blir mye mett.

Når det kommer til studiene, er det veldig mye å gjøre, spesielt i ett kurs (ironisk nok er dette det eneste kurset som kun er ca. 5 studiepoeng). I ukedagene leser jeg som regel til åtte-ni-tiden (riktignok sover jeg til åtte :P). De andre kursene krever også sitt, og det er uvant for en norsk student å ha innleveringer hver uke. Og spesielt at det forventes at jeg dukker opp på hver eneste forelesning.

Når det kommer til pensum og oversikt må det innrømmes at jeg har bedre erfaring fra Universitet i Oslo. Pensumbøkene her følges ofte ikke, eller følges veldig selektivt, og det viktigste er egentlig forelesningsnotatene. I tillegg er det ikke noen fast undervisningsplan i noen av kursene, noe som gjør det vanskeligere å forberede seg til forelesningene. Det er også mye større forskjell på undergrad/grad-kurs enn det er i Norge (bachelor/master-kurs). Grad-kursene har betydelig høyere nivå enn undergrad-kursene, og inneholder faktisk beviser. De to undergrad-kursene jeg tar (vektoranalyse og knuteteori) er veldig informative, og bevisene (der de forekommer) er heller overfladiske. På den annen side er homologi-kurset så krevene at det tar 80% av studietiden min (heldigvis slutter sistnevnte kurs allerede i mars).

Bildet til høyre er bygningen jeg bor i. Jeg bor i det vi på norsk vil kalle andre-etasjen. Usikker på hvilket vindu som tilhører meg. Antakelig nummer tre eller fire på langsiden av bygningen.

Det andre bildet er en kaffebar jeg ofte har sittet og lest på. Liker den veldig godt – kaffen er god, og det er mange som leser der; følgelig er det stille nok til at jeg kan gjøre det samme (og er det ikke det vi har kaffebarer til?)

Sjekk forresten ut dette bildet jeg har tatt: (FLICKR)

Edit: Glemte å nevne at jeg på torsdag stod på stand og representerte Norge. Det var “utvekslings-opplysning”, og hver verdensdel hadde sine representanter. Jeg valgte å stille opp for å representere Norge. Var faktisk 4-5 stykker som spesifikt ønsket å studere i Norge. Jeg fikk også høre at jeg antakelig var den første norske studenten ever til dette universitet.

7 thoughts on “Travle tanker fra et mett land”

 1. Som alltid spennende å lese om hvordan du har det. Ser at du begynner å miste grepet om det norske språk, og hvis læringen av engelsk er omvendt proporsjonalt med dette, så lover det vel godt for den engelsktalende Fredrik.

  Her hjemme på berget snakker vi fortsatt om “innvendingen” (og ikke “innvendelsen”), og man blir “veldig mett” fremfor “mye mett”.

  Er jeg slem med deg nå? Håper du ikke slutter å skrive av den grunn, for jeg setter veldig stor pris på reisebrevene dine. Du lærer deg nok norsk igjen når du kommer tilbake til gamlelandet :)

  1. Regner med at hvis du går tilbake til eldre bloggposter, så finner du sikkert like mange slurvefeil. (forhåpentligvis) :)

 2. Liker ikke det med at man bør møte opp til hver eneste forelesning. Mer og mer av obligatorisk oppmøte i Norge også, har jeg inntrykk av. Gjør det mindre lett å legge opp sin egen hverdag. Kanskje det er annerledes i realfag, men ser virkelig ikke den akutte faren ved ikke å møte opp i en forelesning i et humanistisk fag, selv om jeg likevel gjør det. Men fint å ha privilegiet å kunne la være om det er hensiktsmessig.

  Fin blogg ellers. Egentlig er det morsommere å lese om dette enn politikk. =S

 3. Høres herlig ut med mye og billig mat! Merker du noe særlig til kristendommen?

  Mitt språk ble varig skadet etter Australia. Får fortsatt høre at jeg gjør sterke verb om til svake, og diverse andre ting. Så vi får håpe du kommer helskinnet fra det.

  1. Kristendommen ser jeg over alt :P Det kryr av kirker på campus. Går sikkert forbi tre-fire stykker bare på vei til mattebygget (10 min gåtur). (det er jo så mange forskjellige meningheter heromkring).

 4. Hei, Fredrik! Nå er det utrolig lenge siden sist. Jeg ser at du er på afære i utenlandet, og jeg håper du har det fint. Samtidig må jeg ikke glemme å tilføye at du skriver bra! Interessant å lese innleggene dine.
  Hilsen Victoria, søskenbarn.

  1. Oj, det var lenge siden! Tittet på bloggen din, og abbonnerer nå på innleggene. Du tar veldig fine bilder :) Burde jo komme på besøk neste gang jeg er i Bodø =)

Leave a Reply