En ikke så altfor fjern framtid

Dette ble et blogginnlegg i skjønnlitterær form.

En ikke så altfor fjern framtid

Du er akkurat ferdig på jobb. Du er sliten, for dette var din andre jobb på samme dag. Du har to jobber, fordi du har bare lov å jobbe seks timer hver dag per jobb. De Som Vet Bedre har bestemt at det ikke er bra å jobbe – at jobb er noe du gjør fordi du må, fordi det må jobbes, fordi noe må stimuleres.

Dessverre er husleien din så dyr at du har sett deg nødt til å ta to jobber. Det var ikke lov å bygge hus utenfor de hellige grensene som De Som Vet Bedre har bestemt, så boligene var få.

Du hadde liten tid, for butikkene var ikke åpne så lenge. Klokken var 21:30 om kvelden, og bare noen få butikker var åpne. Du satt fremdeles på bussen; som vanlig var den forsinket. De Som Vet Bedre hadde bestemt at kveldene skulle være rolige – da skulle du sitte inne. Derfor skal alle butikker stenges ikke senere enn klokken 22:00. I helgene må du for all del ikke glemme å forberede deg til. Da er butikkene stengt: De Som Vet Bedre har bestemt at i helgen skal du hvile deg. Ikke gå ut, ikke jobbe, ikke kjøpe mat. Du skal hvile deg. Slik at du kan jobbe bedre for Fellesskapet når uken kommer.

Kanskje skriver jeg mer en annen gang.

One thought on “En ikke så altfor fjern framtid”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *